Hvem kommer i behandling hos os?
Vi varetager den almenpsykiatriske behandling af patienter fra:
- Frederikshavn Kommune
- Læsø Kommune
Der er ca. 300 patienter tilknyttet ambulatoriet. Nogle patienter henvises direkte til et ambulant forløb hos os. Andre patienter fortsætter deres behandling hos os efter en indlæggelse.
Kort om din første aftale
Når du er blevet henvist til Psykiatrisk Ambulatorium, Frederikshavn, indkalder vi dig først til en samtale. Under samtalen spørger vi blandt andet ind til, hvilke symptomer og problemer, du har. Der vil også blive spurgt til, om du eventuelt har fysiske symptomer og sygdomme, som kan have betydning for din psykiske sygdom og den behandling, du skal i gang med.
Men vigtigst af alt tilstræber vi at se dig som et unikt menneske og ikke kun som en patient med symptomer og problemer. Vi ønsker at levendegøre dig, lære dig at kende og forstå din livshistorie. Derfor vil du opleve, at vi spørger ind til din livshistorie, dine nære relationer og eventuelt misbrug.
Hvis vi efter samtalen vurderer, at det er relevant, at du kommer i gang med et forløb i ambulatoriet, bliver der i samarbejde med dig lavet en individuel plan for den videre behandling. Du kan også blive henvist til behandling i andet regi, fx hos
- privatpraktiserende psykolog eller psykiater
- misbrugscentre
- TUBA (hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, som er opvokset i et hjem med alkohol- eller stofmisbrug).
Vi tilbyder individuelt tilrettelagt behandling
I alle forløb har vi fokus på patienternes individuelle behov. Det er udgangspunktet, når vi planlægger behandlingen.
Vi tilbyder standardbehandling og specialiseret behandling. Standardbehandling vil sige, at du som udgangspunkt får tilbudt behandling, der er tilrettelagt ud fra nogle nationale retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har besluttet (pakkeforløb). Retningslinjerne siger noget om, hvilke elementer, der skal indgå i dit forløb.
Hvis din situation er mere kompliceret, fx fordi du har flere sygdomme, kan du blive tilbudt mere specialiseret undersøgelse og behandling.
Det vil en typisk behandling bestå af
Vores behandling består af
- psykoterapi, både individuelt og i grupper
- farmakologisk behandling
- støttende og indsigtsgivende samtaler
- pyskoedukation.
Gruppeforløb udgør en vigtig del af behandlingen. I øjeblikket tilbyder vi gruppeforløb for følgende grupper:
- ADHD psykoedukationsgruppe
- Skizofreni psykoedukationsgruppe
- Kognitiv depressionsgruppe
- Psykodynamisk gruppe
- Recoverygruppe for patienter med psykose
- Stemmehørergruppe
- Dobbeltdiagnosegruppe - sammen med Sengeafsnit N7, Frederikshavn
Vi har i nogle tilfælde beskrevet nogle af elementerne mere udførligt, så du kender indholdet og omfanget af behandlingsmetoden. Læs beskrivelser af behandlinger.