Du er frivillig
Som EN AF OS ambassadør er du frivillig. Det betyder, at du ikke får løn for de opgaver, du varetager. Der er mulighed at få dine transportudgifter dækket, når du holder oplæg, men ikke når du deltager i undervisning og træningscamps - sådan er lovgivningen desværre. Godtgørelsen for transport indberettes som B-indkomst af stedet, hvor du holder oplæg. For ikke at blive beskattet af 'indtægten for kørsel' skal du rette det på din selvangivelse, så det er tydeligt, at du ikke har fået en indtægt for dit frivillige arbejde. Du kan få en vejledning til rettelser på selvangivelsen ved at henvende dig til en medarbejder i Center for Recovery og Samskabelse.
Dækning af kørselsudgifter
Kørsel indberettes på en kørselsblanket. Blanketten kan du downloade her: https://psykiatri.rn.dk/information-og-raadgivning/psyk-info/moed-en-ambassadoer
Når du er ude og lave oplæg medbringer du kørselsblanketten og afleverer den i underskrevet stand til kontaktpersonen på stedet. Kontaktpersonen sørger for den videre proces.
Når du deltager i nationalt ambassadørtræf, arrangeres transporten af medarbejderne i Center for Recovery og Samskabelse.
Sådan bookes du til opgave
Når der kommer en forespørgsel om et oplæg, som du kan være et match til, kontakter vi dig og snakker med dig om, hvad opgaven består i. Hvis du er interesseret i opgaven, sender vi en detaljeret mail til dig med oplysningerne om dato, tid og sted, emne, målgruppe, cirka antal deltagere, om en ambassadørkollega deltager på opgaven og navn på kontaktperson, der hvor opgaven afholdes.
Sådan melder du afbud til en opgave
Hvis du er nødsaget til at melde afbud til en opgave, ringer, sms'er eller mailer du afbud til den medarbejder, der har booket dig. Afbud ved sygdom skal ske, så snart du er klar over, du ikke kan udføre opgaven - og så vidt muligt i dagtimerne.
Du er forsikret, når du er på EN AF OS opgave
Når du er på opgave, er du dækket af Psykiatriens ulykkesforsikring. Hvis du kommer ud for en personskade, skal du derfor indberette det. Hvis det skulle ske, hjælper vi dig. Der er endvidere tegnet ansvarsforsikring med selvrisiko på 10.000 kr. Det betyder, at skader over kr. 10.000,- dækkes. For begge forsikringer gælder, at den kun dækker i det tidsrum, hvor man er booket til en opgave. Kørsel til og fra din bopæl i forbindelse med opgaven er ikke omfattet af forsikringen.
Du kan tage ”en pause”
Hvis du af forskellige årsager har brug for en pause fra arbejdet som ambassadør, er det naturligvis muligt. Det sker ved, at du kontakter os, og vi sammen udfylder et pauseskema. På skemaet registrer vi, hvad der skal til for, at du bliver klar igen, og vi laver aftaler om, hvordan og hvornår vi kontakter dig. En pause kan vare maksimalt 6 måneder. Er der brug for en længere pause, er der mulighed for at søge om optagelse igen. På den måde passer vi bedst på dig og skaber et aktivt korps.
Der kan opstå situationer, hvor vi vurderer, at det er mest hensigtsmæssigt både for dig og for os, at du holder en pause, eller stopper som ambassadør. Det kan f.eks. være i følgende situationer:
- Hvis du ikke er i stand til at holde oplæg eller på anden vis varetage EN AF OS opgaver til trods for undervisning og træning
- Hvis du ikke er loyal overfor EN AF OS budskaberne ”væk med tavshed, tvivl og tabu om psykisk lidelse”. Altså, hvis du ikke støtter op om og praktiserer den åbne snak om livet med psykisk lidelse, troen på og håbet om, at man kan få det godt igen trods en psykisk lidelse
- Hvis du møder uforberedt op til en opgave, ikke vedligeholder aftaler og ikke melder afbud, så snart det er muligt
- Hvis du ikke følger undervisningen og træningscamps
- Hvis du ikke overholder din tavshedspligt (se nedenfor)
Samtykke
Inden du begynder som ambassadør, skal du udfylde og underskrive en samtykkeerklæring. Erklæringen betyder, at vi må benytte materiale med dit foto på i forbindelse med hjemmesider, sociale medier og presse. Dit navn fremgår ikke, medmindre du specifikt samtykker hertil. Du kan altid, og uden grund, trække dit samtykke tilbage.
Løbende skal du samtykke til deltagelse fx videoklip eller indslag på sociale medier med navns nævnelse.
Tavshedspligt
Som ambassadør har du tavshedspligt. I praksis betyder det, at det, der deles i Ambassadørkorpset, ikke fortælles videre til andre, fx venner, bekendte eller behandlere. Når du begynder som ambassadør, udfylder og underskriver du en tavshedspligtserklæring.
Årligt socialfagligt arrangement
Som ambassadør bliver du en del af et fællesskab med medarbejderne i Center for Recovery og Samskabelse og ambassadører både lokalt og nationalt. Vi værdsætter dit engagement i EN AF OS og påskønner det med et årligt arrangement, hvor vi inviterer til hygge med spisning og hygge. Vi planlægger dagen i samarbejde med en eller to fra ambassadørkorpset. Dagen koster ikke noget for dig at deltage i udover din tid og din transportform. Du får dato for dagen i god tid.