Behandlingsrammen omkring dit forløb
Behandlingsrammen i er sat i en helt ny struktur pr. 1. november 2019, hvor vi har integreret mobilteam, subakute indsatser i den almindelige behandlingsindsats. Vi kalder den nye ramme F-ACT.
F-ACT er en forkortelse for Fleksible Assertive Community Treatment og er en videreudvikling af ACT modellen - som vi kender fra Opsøgende Psykoseteam. F’et i F-ACT står for fleksibilitet – det betyder, at der tilbydes intensiv behandling i perioder, hvor der er brug for det. Modellen er udviklet i Holland og indebærer en fleksibel og koordineret indsats overfor borgere med svær psykisk sygdom.
Målet med F-ACT
Vores mål er at give dig og alle vores andre patienter et endnu bedre behandlingstilbud. Vi har 4 behandlingsteams, der er opdelt geografisk, således de har et godt kendskab til det lokalområde, som du bor i. Målet er videre, at du vil opleve at få mere hjælp i svære perioder. I disse perioder løfter teamet i fællesskab din behandling, og det betyder, at flere medarbejdere ofte vil blive involveret i dit forløb, så du fx kan få besøg flere gange om ugen og forskellige typer hjælp. Det skulle gerne give dig en ekstra tryghed. Teamet består af forskellige personalegrupper, læger, sygeplejersker, psykologer, socialrådgiver, peermedarbejder (ansat med brugerbaggrund). De arbejder tæt sammen for at give dig det bedste tilbud. Vi vil undervejs i dit forløb aftale med dig, hvilken hjælp du har brug for.
Du vil få mest hjælp i de perioder, hvor dit behov er størst. I perioder, hvor du kan klare mere på egen hånd, vil kontakten være mindre hyppig. Din kontaktperson vil løbende have dialog med dig om både dine styrker og dine udfordringer. Der kan være faste aftaler med din kontaktperson i længere eller kortere perioder.
Følgende beskriver essensen i den tænkning
Den rette indsats til de rette patienter på det rette tidspunkt: Løbende revurdering af behandlingsbehov og fleksibel adgang til behandlingsressourcer skal give mulighed for, at flere patienter kan være i langvarig kontakt med Psykiatrien.
Øget fokus på empowerment og recovery: F-ACT skal yde støtte der, hvor patienten ønsker at lykkes. Ansatte med brugererfaring skal inddrages i behandlingen for at styrke håbet om at komme sig/leve et godt liv med sin sygdom. Der er også fokus på at arbejde med at understøtte inklusion og fremme af sociale netværk.
Teams med tværfaglig kompetence: Når behovet er størst, løfter teamet i flok. Forskellige kompetencer og specifik faglighed inddrages efter behov, (fx socialrådgiver, psykolog, misbrugsbehandler eller anden specialist).
Flere ressourcer til sub-akutte kontakter: Der er mulighed for at handle hurtigt og målrettet, når patienter oplever væsentlig forværring af deres tilstand. Det kan fx være vigtigt for at forebygge indlæggelser og genindlæggelser.
F-ACT modellen arbejder med nogle helt centrale byggesten, hvori behandlingsindsatsen tager sit udgangspunkt.
