Hvem kommer i behandling hos os?
Det er primært patienter fra følgende kommuner, der indlægges hos os:
- Aalborg Kommune
- Rebild Kommune
- Vesthimmerlands Kommune
- Mariagerfjord Kommune
En indlæggelse kan være nødvendig, hvis en patient får forværring af sin sygdom og derfor har svært ved at klare hverdagen og passe godt på sig selv.
En del af de patienter, der indlægges hos os, er i forvejen i ambulant behandling i Psykiatrien.
I Sengeafsnit S1 modtager vi voksne patienter over 35 år.
Formålet med indlæggelsen
Patienter indlægges på Sengeafsnit S1, hvis de i en periode er så hårdt ramt af deres psykiske sygdom, at de ikke har ressourcer til at få hverdagen til at fungere og passe godt på sig selv.
Formålet med en indlæggelse er at behandle og lindre de symptomer, patienterne har - samt at tilbyde hjælp og støtte til, at det igen bliver muligt for dem at fungere godt i de vante omgivelser derhjemme.
I det enkelte forløb hjælper vi først med at afklare de mest akutte behov: Hvad er der brug for hjælp til her og nu?
Under indlæggelsen får patienterne foretaget en grundig undersøgelse (udredning) af deres tilstand. Det fører frem til, at der kan stilles en diagnose - og iværksættes en målrettet behandling.
Vi tilbyder specialiseret behandling
Vi er et specialiseret sengeafsnit, hvilket vil sige, at vi har særligt kendskab til de tilstande, som vores patienter indlægges med.
Patienterne har diagnoser indenfor det samme spekter, men alligevel kan deres situation være meget forskellig. Derfor har vi altid fokus på patienternes individuelle behov, når vi planlægger behandling og pleje.
Det vil en typisk behandling bestå af
Snarest muligt efter indlæggelsen bliver patienten vurderet af en læge, der udarbejder en plan for behandlingen. Behandlingen planlægges altid individuelt - og i samarbejde med patienten. Hvis patienten i forvejen er i ambulant behandling i Psykiatrien, har vi adgang til patientens journal og tager også kontakt med den behandler, patienten plejer at mødes med. Herved sørger vi for, at der bliver sammenhæng og kontinuitet i behandlingen.
Behandlingen kan bl.a. bestå af
- Samtaler med læge, sygeplejerske og social- og sundhedsassistent
- Medicinsk behandling
- Information og undervisning om psykisk sygdom (psykoedukation)
- Fokus på livsstil og generel sundhed
- Samarbejde med pårørende og samarbejdspartnere
- Samarbejde med evt. behandler i ambulatorium
- Planlægning af din udskrivelse med inddragelse af relevante samarbejdspartnere
Vi har i nogle tilfælde beskrevet nogle af behandlingstilbuddene mere udførligt, så du kender indholdet og omfanget af behandlingsmetoden. Du kan finde beskrivelserne her.