Hvem kommer i behandling hos os?
Det er primært patienter fra følgende kommuner, der kommer i behandling hos os:
- Hjørring Kommune
- Jammerbugt Kommune
- Brønderslev Kommune
Stort set alle vores patienter indlægges akut.
Vi tilbyder specialiserede undersøgelser og behandlinger
Vi er et specialiseret sengeafsnit, hvilket vil sige, at vi har særligt kendskab til de tilstande, som vores patienter indlægges med.
Patienterne har diagnoser indenfor det samme spekter, men alligevel kan deres situation være meget forskellig. Derfor har vi altid fokus på patienternes individuelle behov, når vi planlægger undersøgelser, behandling og pleje. Alle patienter får derfor ikke samme type undersøgelser og behandlinger.
Vi har et tværfagligt samarbejde med en lang række aktører og inddrager patienter og pårørende i behandlingen i videst muligt omfang.
Vores undersøgelser
På Sengeafsnit N3 foretager vi en lang række undersøgelser, både fysiske (somatiske) kliniske undersøgelser, psykosociale undersøgelser og ergoterapeutiske undersøgelser.
Fysiske undersøgelser
Vi tager hånd om dit fysiske helbred og foretager:
- blodprøvetagning
- hjertediagram (EKG)
- tidlig opsporing af kritisk sygdom (TOKS).
Det gør vi for at udelukke eller diagnosticere en eventuel legemlig sygdom, som der skal tages højde for i dit forløb hos os.
Nogle undersøgelser foregår rutinemæssigt, mens andre foretages efter individuel klinisk vurdering.
Psykosociale undersøgelser
Psykosociale undersøgelser kan bl.a. bestå af:
- patientrapporteret oplevelse (PRO) på iPad
- klinisk interview ved en psykolog og/eller læge
- observation i afsnittet
- anvendelse af en række forskelligartede rating skemaer, fx HAMD-17, til vurdering af sværhedsgraden af depressive symptomer.
Ergoterapeutiske undersøgelser
Der kan hos nogle indlagte patienter være behov for en ergoterapeutisk funktionsvurdering.
Det vil en typisk behandling bestå af
Snarest muligt efter din indlæggelse bliver du vurderet af en behandler (læge/psykolog), der udarbejder en plan for din behandling. Behandlingen planlægges altid individuelt – og i samarbejde med dig og eventuelt dine pårørende. Hvis du i forvejen er i ambulant behandling i Psykiatrien, har vi adgang til din journal og tager også kontakt med den behandler, du plejer at mødes med. Herved sørger vi for, at der bliver sammenhæng og kontinuitet i din behandling.
Behandlingen kan bl.a. bestå af
- Forskellige undersøgelser
- Støttende samtaler
- Miljøterapi
- Guidet Egen-Beslutning
- Kognitiv adfærdsterapi
- Afspændingsterapi i gruppe
- Psykologsamtaler
- Medicinsk behandling, inkl. neurostimulation
- Undervisning om din sygdom.
Vi har i nogle tilfælde beskrevet nogle af behandlingstilbudene mere udførligt, så du kender indholdet og omfanget er behandlingsmetoden. Læs beskrivelser af vores behandlinger.
Ved behov tilbyder vi socialrådgiver-udredning og bistand under indlæggelsen. Socialrådgiveren står også for udarbejdelse af udskrivningsaftale og koordinationsplan, hvis det er nødvendigt, samt det tværsektorielle samarbejde med kommunen.
Efter udskrivning
Vores behandlerteam tilstræber altid at optimere overgange til afsnittets mobilteam, ambulatoriet samt din læge, privatpraktiserende psykolog/psykiater og/eller andre behandlere.