Ny klinikchef til Psykiatrien i Aalborg

Maj Skårhøj er ansat som ny klinikchef i Klinik Psykiatri Syd i Aalborg. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for BI og Analyse i Region Nordjylland.

Stærke analytiske kompetencer

Psykiatrien i Region Nordjylland har ansat Maj Skårhøj som klinikchef i Klinik Psykiatri Syd. Hun tiltræder stillingen med virkning fra 1. august. 41-årige Maj Skårhøj kommer fra en stilling som kontorchef i BI og Analyse i Region Nordjylland og afløser Carsten Møller Beck, der tidligere på året blev ældre- og sundhedschef i Aalborg Kommune.

Psykiatridirektør Anette Sloth glæder sig utroligt meget til samarbejdet med Maj Skårhøj, som ny Klinikchef i Klinik Psykiatri Syd.

- Jeg er sikker på, at hun er den leder, som i samarbejde med den samlede ledergruppe kan bringe Klinik Psykiatri Syd videre med de mange spændende opgaver, som klinikken står overfor - herunder blandt andet den videre udbygning og udflytning til det nye Psykiatribyggeri i Aalborg Øst. Udover Majs stærke analytiske kompetencer har vi særligt vægtet hendes personlighed og evne til at sikre samarbejde mellem faggrupper og ønske om at skabe følgeskab. Det er egenskaber, der er afgørende for klinikkens fortsatte udvikling, siger Psykiatridirektør Anette Sloth.

Maj Skårhøj har det meste af sit arbejdsliv beskæftiget sig med sundhedsområdet, blandt andet gennem forskellige ansættelser i Region Nordjyllands centrale administration.

- Jeg brænder for at gøre en forskel for patienterne, og jeg har altid haft lyst til på et tidspunkt at komme tæt på det kliniknære arbejde på hospitalerne. Det får jeg nu muligheden for, samtidig med at jeg træder ind i en spændende organisation, hvor blandt andet arbejdet med patientinddragelse tiltaler mig. Jeg ser frem til at understøtte medarbejdernes høje faglighed, og få den til at spille sammen med den faglighed, som jeg kommer med, siger Maj Skårhøj, der i Klinik Psykiatri Syd bliver chef for ca. 700 medarbejdere.

Vil bruge sin erfaring med brug af data

Den faglighed, som hun bringer med sig fra sin nuværende stilling, handler i høj grad om at bruge data aktivt til at forbedre sundhedsvæsenet.

- Det vil jeg komme til at bruge aktivt både internt og eksempelvis i samarbejdet med kommunerne. I det hele taget er tværsektorielle samarbejde et enormt vigtigt aspekt i forhold til de psykiatriske patienter, så det vil jeg prioritere højt, siger Maj Skårhøj.

Kerneopgaven ændrer sig ikke. Den er fortsat at levere god behandling til patienterne, ligesom der skal skabes en god sammenhæng mellem forskning og klinik. Konkret ligger der store opgaver på både kort og lang sigt, herunder at sikre en god implementering af en ny elektronisk patientjournal samt udflytning til det nye psykiatriske hospital i Aalborg Øst.

Privat bor Maj Skårhøj med mand og tre børn i Nøvling syd for Aalborg.

Kontaktpersoner

Maj Skårhøj, kommende klinikchef i Klinik Psykiatri Syd, Psykiatrien Region Nordjylland
Tlf.nr.: 29 26 11 29
Mail: majsk@rn.dk

Anette Sloth, psykiatridirektør, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 20 73 67 85
Mail: anette.sloth@rn.dk

Opdateret