Peermedarbejderne vinder Patientsikkerhedsprisen 2023

Tirsdag den 12. september var Louise Madsin, pårørendepeer i BU1 og Thomas Rask Helland, peermedarbejder i F-ACT Thy-Mors i København for at modtage årets Patientsikkerhedspris på vegne af peermedarbejderne i Psykiatrien Region Nordjylland. Prisen gik til alle peermedarbejdere i Psykiatrierne i Danmark. 
Modtagere af Patientsikkerhedsprisen

Den 12. september var en kæmpestor dag!

Den dag blev Peermedarbejderne i psykiatrierne i Danmark i anledning af den internationale patientsikkerhedsdag hyldet med Patientsikkerhedsprisen 2023 ⭐️

Peermedarbejderne fik prisen som anerkendelse for deres vigtige arbejde, hvor de kvalificeret og bevidst sætter deres egne levede erfaringer i spil, når de samarbejder med patienter i Psykiatrien. En del af begrundelsen for prisen var:

“I udfylder en meget betydningsfuld rolle for patienterne, hvor I samarbejder i øjenhøjde, og hvor relationen og tilliden er afgørende. Jeres tilgang - med job og Recovery - er et vigtigt bidrag til forebyggelse af selvmord og genindlæggelser.”

Og vi kan i Center for Recovery og Samskabelse slet ikke få armene ned! For vi ved, hvilken kæmpe forskel Peermedarbejderne gør for dem, de arbejder sammen med - og de fortjener masser af hyldest 🌱

Vi har hørt det fra forskningen, fra patienterne, fra pårørende og fra kolleger til Peermedarbejderne: peerstøtte bygger bro, giver håb, bidrager til fællesskab, fjerner skam og ensomhed, reducerer selvstigma, øger fornemmelsen af selvbestemmelse og meget mere.

Så med denne anerkendelse fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed bliver det bare endnu mere tydeligt - peerstøtte er en gave til Psykiatrierne. Og i Center for Recovery og Samskabelse er vi helt klar med peeruddannelse, erfa, sparring og hjælp til at understøtte flere peeransættelser i Region Nordjylland.

Stort tillykke til Peermedarbejderne - det er så fortjent!

Læs artiklen fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed her

Opdateret