Håndtering af samtidig fysisk og psykisk sygdom

Kursets formål er at bidrage til en øget forståelse af, hvad der er på spil for mennesker med samtidig fysisk og psykisk sygdom i den eksisterende viden om praksistiltag, der er målrettet mennesker hvordan denne viden kan omsættes til anvendelse i praksis. Kurset optager ikke flere deltagere, kontakt psykiatriskforskning@rn.dk for at komme på venteliste.


Tidspunkt:

Onsdag den 28. august (9:00 – 16:00)

Kursets formål

Det er en kendt problemstilling, at mennesker med svær psykisk sygdom har en væsentligt nedsat gennemsnitslevetid, når de sammenlignes med grupper i den generelle befolkning. En del af den for tidlige død, der ses i denne gruppe kan forklares ved en overrepræsentation af død ved ulykker eller selvmord. Men op i mod 70 % af tilfældene af tidlig død kan forklares ved forekomsten af dårligt fysisk helbred. Selvom dette er kendt viden, ses fortsat eksempler på, at denne målgruppe modtager ringere behandlingstilbud relateret til fysiske sygdomme end mennesker uden psykisk sygdom, og at de i lavere grad tilbydes forebyggende indsatser.

 

Kursets formål er at bidrage til en øget forståelse af, hvad der er på spil for mennesker med samtidig fysisk og psykisk sygdom. Fokus vil især være på svær psykisk sygdom.

 

Kurset giver et indblik i den eksisterende viden om praksistiltag, der er målrettet mennesker med samtidig svær psykisk sygdom og diabetes og hvordan denne viden kan omsættes til anvendelse i praksis.

 

Dagens program indeholder oplæg og case-baseret refleksion i grupper, hvor deltagerne får mulighed for at arbejde med at relatere den præsenterede viden til egen praksis.

 

Derudover gives et indblik i aktuelle praksisinitiativer fra dansk kontekst med fokus på deling af positive erfaringer og udfordringer.

Målgruppe

Kurset retter sig imod sundhedsprofessionelle fra såvel kommunal som hospitalspraksis (somatik og psykiatri) samt udviklings- og projektmedarbejdere

Undervisningssprog

Dansk

Deltagerantal

Maks. 25

Kursusleder

Birgitte Lerbæk, seniorforsker, Enhed for Psykiatrisk Forskning, Psykiatrien, Aalborg Universitetshospital

Undervisere

Birgitte Lerbæk, Seniorforsker, Enhed for Psykiatrisk Forskning, Psykiatrien, Aalborg Universitetshospital

René Ernst Nielsen, Professor og ledende overlæge, Psykiatrien - Aalborg Universitetshospital.

Søren Valgreen Knudsen, læge, sociolog (BA), ph.d. postdoc, Psykiatrien - Aalborg Universitetshospital og Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning, Aalborg Universitet.

Malene Vejby Assmann, Specialkonsulent, Psykiatrien - Aalborg Universitetshospital

Line Svane Mark, koordinerende sygeplejerske for liaisonsomatik, Psykiatrien- Aalborg Universitetshospital.

Flere følger

Der vil være oplæg fra relevante eksperter på området.

Pris

Early Bird før 26. april: DKK 1.200 + moms
Efter 26. april: DKK 1.500 + moms

 

Vi har også en række andre spændende kurser

Tilmelding

Kurset optager ikke flere deltagere, kontakt psykiatriskforskning@rn.dk for at komme på venteliste.

I forbindelse med tilmelding til Aalborg Psychiatric Summer School vil vi opbevare og behandle dine oplysninger. Du kan finde vores persondatapolitik for sommerskoledeltagere her, eller du kan anmode om dokumentet via mail.

Kursussted

Enhed for Psykiatrisk Forskning, Psykiatrien, Aalborg Universitetshospital, Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg.

Indkvartering

Du skal selv bestille og betale for eventuel overnatning. Du kan finde oplysninger om hoteller m.m. i vedhæftede ”Guide to Aalborg”.

Transport

Aalborg Banegård ligger 15 minutters gang fra kursusstedet. Aalborg Lufthavn ligger 20 minutters kørsel fra kursusstedet, og der går bus og tog fra lufthavnen til banegården. Du kan finde oplysninger om transportformer m.m. i vedhæftede ”Guide to Aalborg”.