Sådan er rammerne, når du er indlagt med spiseforstyrrelse på BU1
BU1 er et afsnit for patienter med forskellige problemstillinger og forskellige behov for behandling. Desuden modtager vi akutte patienter hele døgnet. Når du bliver indlagt hos os med en spiseforstyrrelse, så gælder der nogle særlige rammer for dig. Dem kan du læse om her.
-
BU1 er et afsnit for patienter med forskellige problemstillinger og forskellige behov for behandling. Desuden modtager vi akutte patienter hele døgnet. Når du bliver indlagt hos os med en spiseforstyrrelse, så gælder der nogle særlige rammer for dig. Dem kan du læse om her.
-
Som indlagt på BU1 bliver du en del af afsnittets patientfællesskab. Vi lægger vægt på et behandlingsmiljø, hvor der er forståelse og respekt omkring hinandens forskelligheder, og hvor du har mulighed for at udvikle dig i retning af et sundt liv.
Vi opfordrer til, at du behandler den viden, du får om andre patienter under indlæggelsen med diskretion.
-
Konference og stuegang
Der er konference (samtale mellem behandlerteamet og din kontaktperson om din behandling) 1 gang om ugen og stuegang (samtale mellem personalet og behandlerne om din behandling) dagligt.
Hvis du eller dine forældre har spørgsmål til din behandler, er det en god idé at skrive dem ned. Så tager personalet spørgsmålene med til konferencen.
Undersøgelse af din fysisk tilstand
Mens du er indlagt hos os, holder vi øje med din fysiske tilstand. Det gør vi på følgende møde:
- Du bliver vejet 1 gang om ugen.
Det gør vi hver mandag. - Du skal have taget blodprøver og EKG
Dette gøres som udgangspunkt mandag og torsdag, men der kan være individuelle behov, der gør, at intervallet ændres. - Vi måler blodtryk og puls
Det besluttes, i samarbejde med behandler, hvor ofte, du skal have målt værdier herunder blodtryk og puls.
Psykoedukation
Der er psykoedukation (undervisning), hvor vi taler om det at have en spiseforstyrrelse. Det foregår som en del af behandlingen og du vil få tilbudt et forløb ved indlæggelse.
Gruppefysioterapi
Der er gruppefysioterapi hver fredag kl. 10-11. Her deltager patienter med spiseforstyrrelse fra BU1 og fra voksenafdeling S7. Der er personale med fra BU1. Du må først deltage i dette, når du er i fase 2. Vi tilbyder individuel fysioterapi. Din behandler henviser dig til dette, hvis vi vurderer, at det er relevant.
Spisetræning
Vi tilbyder spisetræning sammen med dig og din familie efter behov. Vi forventer opstart kort efter indlæggelse og dette besluttes i samarbejde med behandlerne.
Kagebagning
Hver onsdag bager vi kage. Deltagelse i kagebagning samt efterfølgende spisning betragtes som en del af den miljøterapeutiske behandling, når du er indlagt. Her øver vi at finde opskrifter, håndtere madvarer samt indtag af madvarer, som kan være svære at spise, når man har en spiseforstyrrelse.
- Du bliver vejet 1 gang om ugen.
-
I køkkenet er bordene delt op, så du kommer til at sidde sammen med andre patienter med spiseforstyrrelse.
Hovedmåltiderne skal indtages på max 30 minutter.
Mellemmåltiderne skal indtages på max 15 minutter.
Hvis personalet vurderer, at du ikke kan nå at spise dit måltid færdigt, når halvdelen af tiden er gået, får du udleveret en proteindrik, der svarer til samme mængde, som den resterende del af måltidet.
Vi bruger et minut-ur (”time-timer”) til at støtte dig i at holde tidsrammen.
-
Efter hvert måltid er der samværstid: 1 time efter hovedmåltider og ½ time efter mellemmåltider.
Samværstid foregår stillesiddende i dagligstuen sammen med mindst ét personale og de øvrige patienter med spiseforstyrrelse.
I samværstid opfordrer vi til, at du ikke medbringer eller bruger mobiltelefon, computer eller tablet. Grunden er, at samværstid er tiltænkt som en tid, hvor vi er sammen og støtter hinanden i afledning. Afledningen kan være spil, hækling, mandala, TV osv.
Vigtigt til pårørende
Vi frabeder os besøg omkring måltid og samværstid og beder om at dette respekteres. Derudover er der fri besøgstid i afsnittet
-
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling
Dag- og Sengeafsnit BU1
Tlf. 97 64 33 80