Webinar om brugerroller i evaluering og forskning

Brugerinvolvering i forskning og evaluering er stadig mere udbredt - både i design og gennemførelsen af studier. Men hvilke tilgange til brugerinvolvering findes der, og hvilken betydning kan brugerinvolvering have i forskningsprocessen?


Webinar brugerroller

Få indblik i de spørgsmål, der rejser sig i hverdagen fra forskere, som enten samarbejder med brugere eller selv har brugererfaring. Mød Hanne Kathrine Krogstrup fra Aalborg Universitet, som har forfattet bogen "Brugerinvolvering i evaluering og forskning."

Webinaret er tilrettelagt, så der er tid til spørgsmål og debat.

Peer-Partnerskabet, Enhed for Samskabelse ved Psykiatrien i Region Nordjylland samt Forskningsenheden Psykiatrisk Center København inviterer til webinar om brugerinvolvering i evaluering og forskning.

Webinaret henvender sig til forskere, analytikere, evaluatorer, undervisere og konsulenter på social- og sundhedsområdet samt NGO'er. Vi lægger vægt på, at webinaret gennemføres i et sprog, så flest muligt får udbytte af programmet.

Webinaret gennemføres på Teams. Det er gratis at deltage.

Find link til webinaret her

Program

13:00     Velkomst og præsentation af webinaret v. Klavs Serup Rasmussen, Peer-Partnerskabet

13.15     Medforskerroller og den brugerinvolverende forskningsproces v. Hanne Kathrine Krogstrup, Aalborg Universitet

13:30     Den samskabende forskningsproces - fra intention til praksis v. Chalotte Heinsvig Poulsen, Forskningsenheden Psykiatrisk Center København

13:45     Opsamling på spørgsmål i chatten samt debat

14:00     Pause

14:10     Tilrettelæggelsen af den samskabende forskningsproces - faldgruber og styrker v. Hanne Kathrine Krogstrup, Aalborg Universitet

14:25     At være deltager i samskabelsen af fremtidens sundhedsvæsen v. Malene Terp, Enheden for Samskabelse ved Psykiatrien i Region Nordjylland

14:40     Opsamling på spørgsmål i chatten samt debat

14:55     Afsluttende bemærkninger

Om oplægsholderne

Hanne Kathrine Krogstrup er professor i evaluering og organisationsudvikling ved Institut for Kultur og Læring hos Aalborg Universitet. Ved siden af sin stilling som professor forsker Hanne Krogstrup i evaluering i den offentlige sektor.

Chalotte Heinsvig Poulsen er Ph.d., seniorforsker i forskningsprogram for Recovery & Inklusion, Forskningsenheden, Psykiatrisk Center København. Chalotte Poulsens forskningsinteresse kredser om brobygning mellem fagligheder, kvantitative og kvalitative metoder samt inddragelse af brugererfaringer og egne levede erfaringer i forskningsprojekter.

Malene Terp er Ph.d. og specialkonsulent i Enhed for Samskabelse ved Psykiatrien i Region Nordjylland. Malene forsker i samskabelse og designer samskabelsesprocesser, hvor fremtidens psykiatri udvikles i tæt samarbejde med patienter, pårørende og ansatte. Du kan læse mere om enheden her.

Klavs Serup Rasmussen er projektansvarlig i Peer-Partnerskabet, der er etableret af Det Sociale Netværk og SIND. Her anvender han sine erfaringer med psykiske vanskeligheder, førtidspension og recovery til at udvikle og gennemføre projekter i et samarbejde mellem civilsamfund, kommuner og regioner vedr. borgernes mentale sundhed.


Opdateret