Peermedarbejderne er i gang

Så er vi i gang! At ansætte medarbejdere med brugerbaggrund har længe været et stort ønske i Psykiatriens Peerboard, og nu er det en realitet! Derfor var tirsdag den 1. september også en meget stor dag i Enhed for samskabelse, da 8 nye peermedarbejdere havde første arbejdsdag i Psykiatrien i Region Nordjylland. 

Peermedarbejdere og mentorer
Peermedarbejdere og mentorer

Det, der kendetegner peermedarbejderne er, at de alle har været/er patienter i Psykiatrien, der nu indgår i en ny fortælling i deres liv, nemlig som medarbejdere i Psykiatrien. Hver peermedarbejder kommer med en mental rygsæk, som bl.a. indeholder en tid, hvor de har været patient i Psykiatrien, og det er denne erfaringsmængde, der igennem uddannelse og praksis skal omsættes til erfaringskompetencer. Enhed for Samskabelse varetager afholdelse af introdage og koordinering af det efterfølgende uddannelsesforløb. 

Introduktionsforløb
De 8 peermedarbejdere er startet ud med et introduktionsforløb, der strækker sig over de første 3 uger. Her skal de bl.a. lære hinanden at kende samt begynde at blive klogere på peerrollen, og hvordan deres baggrund skal udfoldes ind i det. 

En del af strukturen omkring peermedarbejderne er, at de hver har fået tilknyttet en mentor i deres team.  Peermedarbejderne og mentorerne var alle samlet mandag den 7. september til en workshop med fokus på den gode støtte. Der var et kæmpestort engagement, og dagen var fyldt med masser af energi og dialog omkring peer- og mentorrollen.

Desuden er alle F-ACT-medarbejdere inviteret til et oplæg vedr. peerstøtte, hvor peerkoordinator fra Region Sjælland, Karina Stjernegaard, fortæller om kulturændringer og peerarbejdet ud fra erfaringerne fra Region Sjælland. 

En spændende tid er startet, og de 8 peermedarbejdere er fyldte med energi, power og handlekraft. Der er ingen tvivl om, at de tager imod deres nye titel. 

Læs meget mere om peermedarbejderne her

 

Opdateret