Indslag om peermedarbejdere i F-ACT

Snart ansættes 8 peermedarbejdere i Psykiatrien i Region Nordjylland. TV2Nord besøgte i dag Psykiatrien for at lave et indslag om initiativet. Her interviewede de bl.a. Camilla Krogh, tidligere patient i psykiatrien og nu medarbejder der. Vendepunktet i Camillas sygdomsforløb var, da hun mødte en peer, som viste, at der kan være en vej væk fra sygdommen.

De 8 peerstillinger kan søges nu.

Dialog

De 8 første peerstillinger i Psykiatrien i Region Nordjylland er nu slået op og kan søges af patienter (tidligere eller nuværende i et stabilt sted i deres sygdomsbillede) fra Psykiatrien, som ønsker at hjælpe patienter og forandre kulturen i Psykiatrien.

Idéen om ansættelse af peers er blandt andet født i Psykiatriens Peerboard i Region Nordjylland, hvor medlemmerne har peget på ansættelsen af medarbejdere med brugerbaggrund som den væsentligste ændring i fremtidens psykiatri. Noget af det, der fremhæves som en styrke, er peermedarbejderens neutrale ståsted og indsigt i patientens situation. Peermedarbejderen er ikke en behandler, men en ligesindet, som har været på en rejse mod bedring.

De kommende medarbejdere indgår i et uddannelsesforløb. Der er derfor ingen forventning om, at medarbejderne kommer med en færdig pakke af kompetencer. Igennem uddannelse og ansættelse vil peermedarbejderen omdanne brugererfaringer til erfaringskompetencer i et samspil med de øvrige peermedarbejdere, de øvrige F-ACT medarbejdere og deres mentorer.

I dag var TV2Nord på besøg i Psykiatrien, hvor de bl.a. talte Camilla Krogh, der er tidligere patient og nu ansat som konsulent i Psykiatrien. Hendes personlige vendepunkt var, da hun mødte en med samme diagnose, som var på den anden side af sin sygdom, og hun ved derfor, hvor meget det betyder at have en ligesindet at spejle sig i.

De 8 stillinger er 4 i Aalborg, 2 i Brønderslev, 1 i Frederikshavn og 1 i Thisted. Ansøgningsfristen er fra den 19.-25. juni. Se mere her

Se indslaget fra TV2Nord her

Se artikel her

Se stillingerne her

Opdateret