Psykiatrien samarbejder med Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland om såkaldt liaisonsomatik. Konkret betyder det, at du har mulighed for at få undersøgt dit fysiske helbred af en læge og sygeplejerske efter behov.
Inden undersøgelsen har du talt med det psykiatriske personale om, hvad du bør undersøges for.
Det psykiatriske personale, som du kender, kan være til stede efter behov under undersøgelsen, men er det kun efter aftale.
Liaison – hvad er det?
Ordet ”liaison” betyder ”forbindelse”, og ”somatik” betyder ”kropslig behandling”.
I liaisonsomatik samarbejder det psykiatriske personale med læger og sygeplejersker om bedre undersøgelser for psykiatriske patienter.
|
Sådan foregår undersøgelsen
En liaisonsomatisk undersøgelse består af relevante undersøgelser ved læge og sygeplejerske. Formåletmed undersøgelsen er at afklare, om der er forhold, som du kan få hjælp til.
Undersøgelsen består af både samtale og konkrete undersøgelser af din krop. Det kan være måling af blodtryk, gennemgang af blodprøver, et tjek af din medicinliste, af hjerte og lunger med videre. Det kan også være konkrete undersøgelser af fx hud, sår og blødning.
Måske har du symptomer eller gener, som du ikke har fået talt med din egen læge om. Disse har du også mulighed for at tage op med lægen og sygeplejersken ved undersøgelsen.
Endelig er der også mulighed for at tage en snak om sygdomme eller behandlinger, du allerede er bekendt med og er i behandling for, fx diabetes. Det kan være, der er kommet nye og bedre behandlingsmuligheder siden sidst, du fik kigget på din sygdom, som kan være en hjælp for dig.
Efter undersøgelsen
Når du er færdig med undersøgelsen, vurderer lægen og sygeplejersken sammen med dig, om der er behov for behandling eller andre tiltag.
Din læge i Psykiatrien samarbejder med den pågældende somatiske læge og sygeplejerske om dit videre forløb.
Kontakt og mere viden
Har du spørgsmål, så kontakt din kontaktperson eller behandler.