Hvis du efter indlæggelse på Sengeafsnit N2 har brug for særlig støtte, kan du få hjælp af Psykiatrisk Mobilteam. Kontakten foregår ved, at din behandler jævnligt besøger dig dér, hvor du bor, eller afholder samtaler med dig på Sengeafsnit N2.
Sådan foregår behandlingen
Vi aftaler, hvad du har brug for
Når du bliver udskrevet, er det vigtigt at få din hverdag til at fungere igen. I den fase kan der være brug for støtte, vejledning og praktisk hjælp. Der kan også være behov for, at du får støtte til at fortsætte den behandling, der er påbegyndt under din indlæggelse. I starten af forløbet, aftaler vi, hvilken hjælp du har brug for.
Hjælp til at fortsætte din behandling
Sammen med dig tager lægen stilling til, hvordan din opfølgende behandling kan foregå.
Nogle patienter fortsætter i behandling hos egen læge eller i et af psykiatriens ambulatorier. Hvis lægen vurderer, at du har brug for mere støtte i den første tid, vil du få tilbud om at modtage behandling via Psykiatriske Mobilteam. Det foregår ved, at du i en periode på op til 30 dage jævnligt får besøg derhjemme eller har kontakt med din behandler fra teamet på N2.
Fortsat behandling er vigtig, for at du kan opretholde en stabil hverdag med god livskvalitet. Målet er også at forebygge, at du får tilbagefald og eventuelt skal indlægges igen.
Du møder din behandler, mens du stadig er indlagt
Inden du bliver udskrevet, mødes du med den eller de behandlere fra Psykiatrisk Mobilteam, der skal besøge dig, når du kommer hjem. I aftaler, hvornår første besøg skal finde sted, og I påbegynder en plan for det videre forløb. Behandleren fra teamet deltager så vidt muligt også i din udskrivningssamtale.
Psykiatrisk Mobilteam kan hjælpe med følgende:
- Din behandler fra Psykiatrisk Mobilteam kan besøge dig derhjemme eller have samtaler med dig på N2 i dagtiden på hverdage. Besøgene og samtalerne finder sted efter aftale. Der er to behandlere i teamet, som du efter aftale vil have kontakt med. Når I mødes, taler I om, hvordan du har det.
- Du får hjælp til at mestre de konsekvenser, sygdommen kan medføre i din hverdag.
- Du bliver vejledt om, hvad du kan gøre, hvis du oplever akut forværring i din tilstand.
- Hvis du har behov for det, kan I aftale hyppige besøg eller samtaler i en kort periode.
- Hvis du har behov for det, justerer vi din medicin. Det sker i samarbejde med den behandlingsansvarlige læge på Sengeafsnit N2.
Besøgene eller samtalerne kan også handle om, hvordan dine pårørende kan inddrages. Efter aftale kan pårørende deltage i én eller flere samtaler.
Din behandler kan eventuelt også følges med dig til møder hos fx kommune, jobcenter eller egen læge og støtte dig i at etablere eller genoptage kontakt til socialpsykiatriske tilbud, sportsforeninger med videre.
Vær opmærksom på
Vis hensyn, hvis du ryger
Det har stor betydning for de ansatte i teamet, at de kan arbejde i et miljø uden røg. Undgå derfor så vidt muligt at ryge, mens du har besøg af din behandler.
Sørg også for at lufte ud, inden du får besøg, hvis der bliver røget i dit hjem.
Kontakt og mere viden
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.