Don't fear the weird - Filmfestivalen

Se med online 7. - 10. oktober 2020

Sammen, men hver for sig har alle mulighed for helt gratis at se fantastiske film, inspirerende og tankevækkende talks, deltage i livechats og livedebatter.

Tilmeld dig via Facebook

Hvis du er interesseret, skal du tilmelde dig vores events på Facebook. Find begivenhederne på Region Nordjyllands Facebook-side og tryk ”interesseret” eller "deltager".

Når begivenheden går i gang, får du et link via Facebook til Filmstriben, hvor du skal logge ind og se film. Herefter får du også via Facebook et link til det oplæg eller den debat, der følger filmen.

Enkelte arrangementer afholdes også fysisk i Foredragssalen på Hovedbiblioteket, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg. Se mere herom på Facebook begivenhederne.

Følg festivalen på Filmstriben

Don't Fear the Weird foregår i år primært online via Filmstriben, der er bibliotekernes filmkanal. For at kunne logge ind og se med er det nødvendigt, at du er oprettet som låner på dit lokale bibliotek.

Via Filmstriben kan du

  • Se film hjemme fra egen computer 
  • Streame film på dit Apple TV eller via Chromecast.
  • For at se film på telefon eller tablet, skal du hente appen Filmstriben. 
  • Filmstriben virker i Google Chrome, Firefox, Edge og Safari. Hvis du oplever grå skærm, skal du rydde din cache i browseren.

Find en vejledning til filmstriben her: https://www.ekurser.nu/kursus/303?s=1

Psykisk sårbarhed

Psykisk sygdom og sårbarhed danner rammen og engagerede nordjyder giver talks under festivalen. Men DU er med til at sikre dialogen, nuancerne og debatten og dermed tage opgør med de fordomme, der er om psykisk sygdom.  

Fordomme viser sig ikke bare som firkantede holdninger og nedsættende omtale – men også som tavshed og tvivl. I alle tilfælde rammer det den enkelte og de pårørende, som er direkte berørt af psykiske lidelser. Det betyder også, at mange andre vælger at skjule deres problemer og måske venter for længe med at søge hjælp, fordi de føler sig skamfulde og usikre på omgivelsernes reaktioner.

1 ud af 5

Faktisk rammes en ud af fem danskere af psykisk sygdom i løbet af et år. Psykisk sygdom er mere udbredt end mange tror og vedkommer derfor os alle. På trods af at psykisk sygdom er meget udbredt, foregår der hver dag stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom i vores samfund. Konsekvenserne af en psykisk sygdom kan blive langt mere alvorlig, hvis den får følgeskab af en kold skulder.

Derfor er det vigtigt, at danskerne begynder at tale mere åbent om psykisk sygdom. Åbenhed gør det nemlig lettere at leve et godt liv med psykisk sygdom og giver bedre mulighed for at komme sig.

Se programmet for filmfestivalen 'Don't Fear the Weird' på Facebook-begivenheden.