Bryd tavsheden

Bryd tavsheden - en videosamling af regionens EN AF OS ambassadører

Mød nogle af EN AF OS ambassadørerne og få indblik i deres hverdag med en psykisk sygdom og hør hvorfor det er vigtigt for dem at være åben om deres sygdom.

Marina

Marina er en aktiv førtidspensionist, er gift og har en livlig hundehvalp. Hun fik i en meget tidlig alder diagnosen Paranoid Skizofreni og levede mange år i psykiatrien. Hør i filmen, hvordan Marina blev klar over, at hun gjorde en forskel for andre mennesker og hvad det giver hende.

Jan

Jan arbejder på en skadestue i sit drømmejob som sygeplejerske, han er gift og har to døtre. Derudover har Jan i årevis sloges med selvmordstanker og haft flere indlæggelser. Hør i filmen, hvordan Jan blandt andet snakker med sine kollegaer om sin psykiske lidelse.

Jan Sandberg - Leder for Center for Pårørende

Leder af Center for Pårørende, Jan Sandberg taler om det at være pårørende til en med psykisk sygdom. Han fortæller om, hvilke udfordringer Center for Pårørende oftest møder i samtalerne med de pårørende, og hvordan man bedst er en ”god” pårørende, der kan holde ud at være der både for den syge og for sig selv.

Han relaterer sig til filmen "Gaven" og du kan se den på Filmstriben.

Ida og Dan

Ida og hendes kæreste Dan fortæller, hvordan de oplever at leve med en af de mest stigmatiserede psykiatriske diagnoser - skizofreni? Og hvilke begrænsninger oplever de, at samfundet sætter op for mennesker med skizofreni?

Ida og Dan relaterer sig til filmen "retten til at være rask", og du kan se dokumentarfilmen på Filmstriben.

Heidi

Heidi er diagnosticeret med skizofreni og fortæller om, hvordan hun i en tidlig alder fik en datter, mens hun var allermest psykisk sårbar. Heidi ender med selv at afgive sin datter, og de stærke følelser, dette medfølger, er blandt andet noget af det, hun vil tale om i denne video.

Heidi relaterer sig til filmen "Pigen, moderen og dæmonerne", og du kan se filmen på Filmstriben.