Mød sygeplejerskerne

sindssygt spændende speciale

Bliv sygeplejerske i Psykiatrien

En række sygeplejersker fortæller om deres job og karriere i Psykiatrien som både ledere og medarbejdere. Læs med og bliv inspireret.

Har du spørgsmål til noget på baggrund af artiklerne, er du velkommen til at kontakte Anna Halling Gregersen, som kan hjælpe dig videre med dit spørgsmål: anna.g@rn.dk

Tahmeenah Rahi

Tahmeenah Rahi er tidligere sygeplejerske på Intensivt Sengeafsnit S5. Hør hende fortælle om, at kernen i arbejdet som sygeplejerske i Psykiatrien for hende var at kunne mærke og læse patienterne, og at hun på den måde bliver sit eget vigtigste instrument i behandlingen.

Rikke Jørgensen

Rikke Jørgensen er er sygeplejerske og seniorforsker ved Psykiatrien. Hun er den eneste af sin slags i regionen, men håber, at der kommer endnu mere evidensbaseret forskning inden for psykiatrisk sygepleje fremover.

Malene og Thomas

Malene Terp er uddannet sygeplejerske og Ph.d. og er ansat som specialkonsulent i Enhed for Samskabelse, og Thomas Helland er peermedarbejder tilknyttet Psykiatrien i Thisted. De fortæller her om udviklingen af jobbet som peer, og den forskel peers gør i samarbejde med sundhedsfaglige kolleger.

Karin Kristoffersen

Karin Kristoffersen er leder af den sygeplejefaglige udvikling i Psykiatrien. Hun er meget bevidst om, at det tager - og skal tage - tid for nye sygeplejersker at tilegne sig den meget stor mænge evidensbaseret viden og metoder, som sygeplejen i Psykiatrien bygger på.

Julie

Julie er ansat på S1, sengeafsnit for voksne fra 30 år med skizofreni eller andre sygdomme med psykoser. Hun fortæller her om sit arbejde.