Onsdag eftermiddag den 21. april blev den 5. Grand Round afholdt

Temaet denne eftermiddag satte fokus på patienter med selvskade.

Eftermiddagen bød på casepræsentation og gennemgang af det tilbud som Ambulatorium for Angst og Personlighedspsykiatri har til patienter med selvskade.

Ambulatorieleder Marie Skaalum Bloch, afdelingslæge Sandra Holm, psykolog Mia Kvist og psykolog Stine Steen Høgenhaug fra Klinik Psykiatri Nord stod for det faglige indhold til dette arrangement.

Ambulatorieleder Marie Skaalum Bloch, afdelingslæge Sandra Holm, psykolog Mia Kvist og psykolog Stine Steen Høgenhaug fra Klinik Psykiatri Nord stod for det faglige indhold til dette arrangement.

På grund af COVID-19 blev arrangementet afholdt på Teams. Men eftermiddagen bar stadig præg af stor spørgelyst og nysgerrighed omkring emnet.

Undervejs var der gruppedrøftelser, der yderligere bidrog til gode drøftelser af patientens grundlæggende problematikker, herunder hvilke interventioner, der kan være hensigtsmæssige at anvende som behandler i disse konkrete situationer.

Eftermiddagen var med til at give en bredere forståelse for denne patientgruppe, herunder hvilke reaktioner denne patientgruppe kan efterlade hos det kliniske personale.

Her giver Grand Round gode rammer for at stoppe op i hverdagen, og drøfte dilemmaer og refleksioner omkring patientforløb med ens kolleger. Det er erfaringen, at arrangementerne både bidrager til vidensudveksling og læring, for såvel oplægsholdere som deltagere.

’Det har været en spændende og lærerig dag med mange gode diskussioner og kreative tanker omkring hvordan vi kan forstå mennesker med svær traumapatologi og de udfordringer det giver i vores behandlingssystem, hvor løsningen er et udvidet samarbejde mellem sengeafsnit og ambulatorium, med massiv ledelsesmæssig opbakning’ Udtaler uddannelseskoordinerende overlæge Morten Kjølbye.

Hvad er Grand Round?

Grand Round er en udvidet konferencesituation, hvor oplægsholdere og deltagere får mulighed for at vende vanskelige kliniske problemstillinger.

Grand Round afholdes 2 gange årligt og alle er velkommen til at byde ind med emner til de kommende arrangementer.

 

Opdateret