Don't Fear the Weird - Vi stiller skarpt på det skæve sind

BEVÆG DIN SJÆL - 10.-13. OKTOBER 2022

RAMMEN OM FESTIVALEN

Psykisk sygdom og sårbarhed danner rammen om festivalen Don’t Fear the Weird, hvor vi sætter spot på livet med psykisk sygdom i håbet om at give dig større kendskab og viden om psykiske lidelser og vise, at psykiske lidelser også kan indeholde nye muligheder, og at håbet og livsgnisten ikke er slukket.

VÆR ÅBEN OM PSYKISK SYGDOM

1 ud af 5 En ud af fem danskere rammes af psykisk sygdom i løbet af et år. Psykisk sygdom er mere udbredt, end mange tror, og vedkommer derfor os alle. På trods af at psykisk sygdom er meget udbredt, foregår der hver dag stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom i vores samfund. Konsekvenserne af en psykisk sygdom kan blive langt mere alvorlig, hvis den får følgeskab af en kold skulder. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter med at tale mere åbent om psykisk sygdom. Åbenhed gør det nemlig lettere at leve et godt liv med psykisk sygdom og giver bedre mulighed for at komme sig.

TEMA FOR ÅRETS FESTIVAL

Temaet for årets Don’t Fear the Weird er “bevæg din sjæl”, og vi håber at give forslag til, hvordan der kan skabes bevægelse. Hvordan man kan udvikle sig, flytte sig, bevæge sig og dermed leve det gode liv med en psykisk sygdom.

FESTIVALENS INDHOLD

Der vil på festivalen bl.a. være foredrag og workshops om seksualitet, dating og psykisk sygdom, fortællekoncert med Franciska ”fra syg i potten til powerwoman”, film og oplæg med debat, guidet tur på slap-af-stien, foredrag med Peter Qvortrup Geisling og Persille Ingerslev, medrivende koncert ”Stærk og Sårbar” og livsglad vitaminindsprøjtning med Souvenirs . De fleste af arrangementerne indeholder brugerfortællinger fra det levede liv med en psykisk sygdom. I løbet af ugen vil du derudover kunne høre spændende podcasts med brugere af Psykiatrien på kanalen ”Shhh, det taler vi ikke om”.

Se program for festivalen 2022

 

Følg Don’t Fear the Weird på Facebook

Don't Fear the Weird 2021

Se klip fra backstage, interviews og andre indslag fra dette års Don't Fear the Weird.