I Sundhedsstyrelsens “ Plan for omstilling og gradvis øget aktivitet i Sundhedsvæsenet ” har Sundhedsstyrelsen fokus på, at alle indsatser i psykiatrien opretholdes i videst muligt omfang under hensyntagen til at reducere risikoen for smitte.
Center for pårørende genoptager gradvist samtaleforløb, og med hensyntagen til at reducere risikoen for smitte vil der være mulighed for, at afholde samtaler på telefon og video, og i et begrænset omfang familiesamtaler med et fysisk fremmøde.
Alle der er i et aktuelt samtaleforløb, visiteret eller henvist til et samtaleforløb i Center for pårørende vil snarest muligt høre nærmere vedr. nye tider til samtaleforløb. Man er også meget velkommen til at henvende sig til Center for pårørende med eventuelle spørgsmål til et samtaleforløb.
I Center for pårørende følger vi Covid-19 krisens udvikling tæt, og vi håber på en udsigt til, at der opstår en tilpas forsvarlig begrænsning af smitterisiko med mulighed for en åbning i forhold til, at kunne genoptage samtalegrupper med børn unge voksne, og voksne i dialoggrupper.
Mange personer, der lever med en psykisk lidelse, og pårørende har ikke opsøgt eller haft tilgængelighed til tilstrækkelig psykiatrisk behandling, social støtte, eller rådgivning under Covid-19 krisen.
Center for pårørende opfordrer til, at fagpersoner i sundheds, social og undervisningssektoren har en skærpet opmærksomhed på, at henvise personer, der lever med en psykisk lidelse, eller pårørende, der har symptomer på en psykisk kritisk tilstand, til en konsultation/rådgivning i Center for pårørende.
Med udgangspunkt i en gradvis øget aktivitet opfordrer Center for pårørende også til, at fagpersoner i sundheds, social og undervisningssektoren og personer i Region Nordjylland, der lever med en psykisk lidelse, samt pårørende eller støttende netværkspersoner tager kontakt til Center for pårørende med henblik på samtaleforløb af mere generel forebyggende og behandlings understøttende karakter.