Mød lægerne

sindssygt spændende speciale

Bliv læge i Psykiatrien

En række læger fortæller om deres job og karriere i Psykiatrien, både i Voksen og Børne- og Ungdomspsykiatrien. Læs med og bliv inspireret.

Har du spørgsmål til noget på baggrund af artiklerne, er du velkommen til at kontakte Anna Halling Gregersen, som kan hjælpe dig videre med dit spørgsmål: anna.g@rn.dk

Tina Gram Larsen

Tina Gram Larsen er lægefaglig direktør i Psykiatrien. Hun arbejder for at de nye læger i højere grad skal få øjnene op for specialet og få et bedre kendskab til, hvad en psykiater laver.

Anne Sofie Hansen

Anne Sofie Hansen er 1. reservelæge, seniorforsker og ph.d. i Børne- og Ungdomspsykiatrien. Hun arbejder med funktionelle lidelser, hvor hun hjælper børnene og de unge med at se flere vinkler af sig selv end blot de fysiske symptomer.

Zoltan Kovacs

Zoltan Kovacs er overlæge i psykiatri og er er en del af det liaison psykiatri-team, der går tilsyn i somatikken på patienter, der har eller er i risiko for at udvikle psykiatriske problemer. Han mener, at den hjælp, de kan tilbyde tidligt i forløbet til de somatiske patienter, er at kæmpe betydning for det følgende forløb.

Peter Uggerby

Peter Uggerby er cheflæge. Han lægger stor vægt på at have overblik over patienterne på afdelingen og overblik over kapaciteten på klinikniveau. Det kræver en del koordinering og planlægning.

Mika Johanson

Mika Johanson er i hoveduddannelse i Psykiatrien. Han har gennem hele studiet brændt for de psykiatriske patienter, som, han mener, fortjener mere og bedre behandling, end de får i dag. Derfor er han også meget interesseret i forskning, der kan forbedre behandlingen.

René Ernst Nielsen

René Ernst Nielsen er professor i Psykiatri og arbejder i Klinik Syd. Han arbejder for, at psykiatrien tages mere alvorligt. At der er større tiltro til fagligheden og behandlingen. Både af hensyn til medarbejdere, men i endnu højere grad af hensyn til de borgere, der har psykiatriske diagnoser.