I Afklarings- og Rådgivningsenheden afklarer vi, om der er behov for en psykiatrisk indsats. Er der ikke det, hjælper vi med at videreformidle til andre samarbejdspartnere, når det er relevant.
Vi tilbyder standardforløb og mere specialiseret behandling
Vi starter altid med at lave en udredning, hvor vi laver en undersøgelse og vurdering for at forstå problemstillingen. Her er det vigtigt, at forældre, pårørende eller en professionel deltager i samtalen og bidrager med historik fra barnets opvækst, så vi får mulighed for at forstå barnet og barnets perspektiv
I alle forløb har vi fokus på patienternes individuelle behov. Det er udgangspunktet, når vi planlægger behandlingen.
Vi tilbyder standardbehandling og specialiseret behandling. Standardbehandling vil sige, at du som udgangspunkt får tilbudt behandling, der er tilrettelagt ud fra nogle nationale retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har besluttet. Retningslinjerne siger noget om, hvilke elementer, der skal indgå i dit forløb.
Hvis din situation er mere kompliceret, fx fordi du har flere sygdomme, kan du blive tilbudt mere specialiseret undersøgelse og behandling.
Patienter fra hele regionen kan henvises til specialiseret behandling hos os, når der viser behov for det.
Særlige funktioner og samarbejder
Afklarings- og Rådgivningsenheden er en rådgivningsenhed, både internt i Børne- og Ungdomspsykiatrien og eksternt.
Som et led i satspuljeaftalen for psykiatriområdet har vi en særlig funktion i form af vores fremskudte regionale funktion i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Nordjylland. Målet er at sikre, at indsatsen for børn og unge med psykiske lidelser sker med mindst mulig indgriben - og i et sammenhængende forløb mellem sektorerne og så vidt muligt i nærmiljøet. Vi har derfor etableret et tæt samarbejde med kommunerne, herunder til relevante
- uddannelsessituationer
- behandlingssituationer
- sociale indsatser
Vi tilstræber at sammentænke og tilrettelægge indsatsen og det videre forløb ud fra barnets og familiens behov.
Afklarings- og Rådgivningsenheden huser Tværfagligt Udgående Team (TUT). TUT tilbyder på forskellig vis sparring til kommunale medarbejdere og er på nuværende tidspunkt finansieret af satspuljemidler indtil udgangen af 2021.
Læs mere om tværfagligt udgående team (TUT)